she-o. VIR MVA Ch Soulstalker YLA2, VPA2, KRJ-II, SHLA-II

Virtuaalihevonen (VH11-017-0737)

Virallinen nimi : Soulstalker Kutsumanimi : Sakke
Rotu : shetlanninponi Sukupuoli : ori
Syntymäaika : s. 05.03.2011 ikä, täyttänyt 3 vuotta 27.07.2011
Väri : vaaleanpunarautias Säkäkorkeus : 103cm
Ex-omistaja : Seela. (VRL 09940) Kasvattaja : Evita Hawks
Omistaja : Snusmumriken (VRL-07224) Lajipainotus : yleispainotus
Re : 70cm Ko : Helppo A

meriitit
VIR MVA Ch- arvonimi myönnetty 19.12.2011
YLA2- arvonimi myönnetty tammikuun 2012 tilaisuudessa pistein 38 + 26 + 26 + 35 = 125 p.
VPA2- arvonimi myönnetty helmikuussa 2012
KRJ2-arvonimi myönnetty marraskuussa 2012 pistein 21 (7+7+7) - 40 - 16 - 4 - 7,5 = 88,5 p.
SHLA2-arvonimi myönnetty marraskuussa 2012 pistein 22,5(24-21)-23-25-20-7-10 = 107,5 p.


suurenna kuva | alempana lisää kuvia

Luonnekuvaus

Sakke on niin sanotusti pieni suuri hevonen. Se on suuriin ja vahvoihin puoliverisiin verrattuna reppana, mutta kuria se kyllä osaa pitää myös niille jäteille. Ponimaista tulisuutta on pakattu valtava määrä etekin ponin kokoon nähden, joten tallin väki saa joka päivä kokea pikkuorin hurjan keppostelun hedelmät. Omaa hurmurin luonteen, ja pokkaa kyllä on esittää arvoaan myös gp- tasoisillle kipatammoille!

Sakke on ratsastaessa hurjan vauhdikas ja itsepäinen. Vaikka se ei ole koolla pilattu, on satulaan kumman vaikea päästä taisteluitta! Kun on juuri ja juuri saanut jalkansa jalustimeen kunnolla, poni räjähtää vauhdilla liikkeelle! Lämmittelyillä ori on reipas, ja painaa kädelle koko ajan. Kunnon lämmittelyiden jälkeen oriin energiapurkaus on yleensä taantunut, ja tunti voi jatkua jo huomattavasti paremmalla menekillä.

Sakke on hyvin lahjakas monessakin kilpailulajissa. Esteillä ori on hieman vauhdikas, ja ratsastajan kädet ovat kyllä kovilla. Kouluponina ori on yliveto, kulkee komeasti peräänannossa kaula kaarella kuin mikäkin gp- ratsu. Valjakkoajossa saattaa alussa olla pientä kömpelöintiä, mutta hetken harjoituksen jälkeen homma pelaakin jo loistavasti.
© Seela.


Sukutaulu

i: Dirtyrich
evm
ii: Ghost Slayer iii: Ghost
iie: Scayan
ie: Dascos iei: Dante
iee: Constantine
e: Soulstoler
evm
ei: Soulstaker eii: Moonfeiker
eie: Efecta
ee: Soulsister eei: Sawyer D
eee: My Sis

Jälkeläiset

s. 29.05.2011 she-o. Soulkeeper (e. Chardonnay SWE KTK II, SUP V, KRJ I)
Soulkeeper on ihan isänsä poika, etenkin luonteensa ja olemuksena takia. Eiköhän kutsumanimi Ketkukin jo paljasta jotain! Soulstalkerin esikoinen on sitä 5 senttiä pienempi, mutta vieläkin pippurisempi (onko tämä edes mahdollista?). Ei mikään tylsä tapaus siis lainkaan!

s. 20.10.2011 she-t. Cecam G-Soul (e. VIR MVA Ch Points Gabriella Klass I)
Gee on reipas ja yhteistyövalmis tamma, joka omaa ratsastajaystävälliset askellajit ja tunnetaan ystävällisyydestään. Kiltti tamma tuo vastapainoa Sakelle ja Saken edelliselle varsalle Soulkeeperille - mikä helpotus. Emä on pärjännyt näyttelykehissä, kuten Sakkekin joten tämä yhdistelmä tuotti epäilemättäkin hieno varsan.

s. 20.10.2011 she-t. Cecam Giv'me-Soul (e. VIR MVA Ch Points Gabriella Klass I)

s. 02.04.2013 she-o. Soul-City Beat Yozora (e. Ellie Beat YLA2, SHLA-III, Class I )

s. 20.04.2013 she-o. Soulmate MO (e. Bloom Calanthe KTK-II )

Sukuselvitys
i. Dirtyrich on arvostetusta ja nykyään melko harvinaisesta suvusta. Se on tummanpunarautias, 100cm korkea shetlanninponi, joka on tuotu Englannista Suomeen kilpaponiksi. Sen kilpamenestys on uskomattoman hyvä, likimain jokaisessa kilpailemassaan koulukilpailussa se on päässyt sijoille, voittojakin on sadellut pilvin pimein. Esteillä se ei ole aivan yhtä taidokas, mutta kyllä 60m radat menevät vielä ihan hyvin. Valjakkoajossa poni toimii kuin unelma, jonka laatuarvostelusta se onkin saanut II palkinnon. Ori on kantakirjattu toiselle sijalle.

ii. Ghost Slayer on Ruotsalaissyntyinen shetlanninponiori, joka voitti kotimaansa koulumestaruuden ylivoimaisesti. Poni omaa uskomattoman sirot ja näyttävät liikkeet kokoisekseen shetlanninponiksi, sillä säkää on vain 97cm. Ori on saanut muotovalion arvonimen, ja se on kantakirjattu Ruotsissa I sijalle. Jalostuskäytössä ori oli vain hetken, ja jälkeläisiä siltä saatiin vain kolme. Orin omistaja haluaa kuuleman mukaan vaalia tätä hienoa sukua, että sen harvinaisuus ja arvokkuus säilyisi vielä tulevinakin vuosina samanlaisena.

iii. Ghost oli myöskin Ruotsiin syntynyt raudikko. Orin taidot ovat päässeet jo moneen kertaan koetukselle, sillä se on käynyt jo kahden maan koulumestaruuskilpailuissa, kivuten molemmissa toiselle sijalle. Esteillä ori on kilpaillut 70cm luokissa, ja pärjännyt oikein hyvin. Oria käytettiin myös näyttelyissä, joista se lopulta sai arvonimen muotovalio. Jälkeläisiä tällä halutulta oriilta saatiin vain viisi.

iie. Scayan on lahjakas esteponi, joka on tuotu yksi vuotiaana Englannista Ruotsiin kilpa- ja siitoskäyttöön. Tamma osoittautuikin erittäin tasokkaaksi esteponiksi, yksittäisenä se loikkaa yli 80cm esteitä! Se kuitenkin kilpaili parhaimmillaan 70cm luokissa, sillä sen pienikokoinen ratsastaja ei uskaltanut kisata korkeemmissa luokissa. Tamma on kantakirjattu I sijalle kuusitoistavuotiaana.

ie. Dascos oli Saksalaisen ammattiratsastajan rakkain hevonen, joka soveltui loistavasti lajiin kuin lajiin. Tamma kilpaili esteitä. koulua, valjakkoajoa, raveja, mitä vain. Kaikessa se vielä pärjäsikin loistavasti! Ruotsin ponikuninkuusravien lähestyessä tamma kuitenkin loukkaantui vakavasti, ja sen täytyi jättää kilpakentät lopullisesti ollessaan kymmenvuotias. Tamma eli viimeiset kuusi vuottaan siitosponina, jonka jälkeen se nukkui pois joulun alla.

iei. Dante oli komea ja raamikas raviponi, joka voitti sekä Ruotsissa että Suomessa ponikuninkuusravit. Ori peittosi vastustajansa mennen tullen, ja voittosummaksi kertyikin hurja lukema. Ori kävi raviuransa jälkeen näyttelyitä läpi, joista se saavutti muotovalion arvonimen. Oria käytettiin kantakirjaustilaisuudessa, saaden I sijan. Jalostuskäytössä Dante oli haluttu, mutta sen omistaja antoi vain seitsemän tamman käydä pikavisiitillä orin luona.

iee. Constantine on jo lähes 30- vuotias ravikuningatar, mutta silti se on yhtä räväkkä kuin nelivuotiaana. Tamma kävi ravimaailman arvostetuimmissa ponikilpailuissa, päästen lähes jokaisessa viiden parhaan joukkoon. Tamma käytiin kantakirjaamassa raviuransa päätyttyä toiselle sijalle. Se toimi kolme vuotta siitosponina, saaden kolme arvostettua jälkeläistä.


e. Soulstoler on nimensä veroinen kaunotar. Muotovalion arvonimen saanut kantakirjatamma vietti elämänsä parhaat vuodet kisaten 70cm tasoisilla esteradoilla. Koulukilpailuissa tamman tadot ylsivät helppo A luokkaan saakka, mutta joitain vaativa B- tason liikkeitäkin se hallitsi. Sen ulkomuoto herättää usein ihmisten kiinnostuksen, sillä sen ruunivoikko karvapeite ja taivaansiniset silmät ovat melko harvinaisia ponipiireissä. Tamman jälkeläiset olivat haluttua sakkia, mutta omistaja halusi maksimissaan kuusi jälkeläistä, oli tamma kuinka arvostettu tahansa.

ei. Soulstaker oli Suomalaissyntyinen shetlanninponiori, joka eli ensimäiset seitsemän vuotta ratsastuskoulun opettavaisimpana ponina. Se omasi melko ilkikurisen luonteen, jonka vuoksi se jouduttiin myymään pois opetuskäytöstä. Onni potkaisi oria, sillä se pääsi pienikokoiselle ammattikilparatsastajalle. Orista kehkeytyi helppo B tasoinen kouluponi, joka sijoittui useimmissa kilpailuissaan kuuden parhaan joukkoon. Siitoskäytössä ori ei varsinaisesti ollut koskaan, vaan karatessaan tarhasta se onnistui astua samaisen tallin siitostamma.

eii. Moonfeiker eli ensimmäiset kymmenen vuotta toimien valjakkoponina. Se kävi kyseisen kilpalajin laatuarvostelussa saaden ensimmäisen sijan meriitin. Tämän jälkeen kilpaonnea kokeiltiin myös maastoestekilpailuissa, ja lopuksi vielä rataesteillä. Kaikissa edellä mainituissa lajeissa ori pärjäsi hyvin, ja se kävikin Suomen estemestaruuskilpailuissa kahdesti päästen ensimmäisellä koitoksella kuudenneksi ja toiselle neljänneksi. Siitosponina tamma eli kolme vuotta.

eie. Efecta oli upea I sijan kantakirjatamma sekä muotovalion arvonimen saavuttanut eliittishettis. Tamma oli arvostetun Saksalaisen shetlanninponikasvattajan kasvatti, joten sekin toi sille jo hyvää julkisuutta. Sen lahjat kouluradoilla olivat myös aivan omaa laatuaan, se sijoittui jokaisessa kilpailussaan ja voitti luokkansa usein kevyesti. Tamma oli kahdeksan vuotta tarjolla jalostukseen, mutta kaksi viimeisintä varsaa ikävä kyllä kuolivat. Näiden ikävien tapahtumien jälkeen tamman siitoskausi lopetettiin, ja se päästettiin vihreämmille laitumille.

ee. Soulsister on 107cm korkea yönmusta shetlanninponitamma, joka ei juurikaan kilpaillut elämänsä aikana. Se oli yksityisomistuksessa nuorella kilpailijanalulla, joka kävi seuraestekisoissa 50cm tasolla kahdeksan kertaa. Tamma kuitenkin voitti kolme luokkaa, ja sijoittui muissa kolmen parhaan joukkoon. Tammaa päätettiin käyttää jalostukseen kantakirjauksen jälkeen, josta se yllättäen saikin II palkinnon. Varsoja tamma sai viisi tervettä yksilöä.

eei. Sawyer D oli todellinen ennätyksenrikkoja raviradoilla. Ori oli kunnioitettu näky Ruotsin eliittiponiraveissa, joista se usein vei voiton kotiin. Se paransi aikaansa jokaisessa lähdössään, ja kerran se onnistui rikkomaan jopa radan kovimman shetlanninponin juoksuennätyksen. Ori oli erittäin haluttu siitosori, jolle sateli astutusehdotuksia joka päivä jopa Englannista saakka.

eee. My Sis on Shetlannin saarilta tuotu ponitamma, joka eli ensimmäisen elinvuotensa puolivillinä. Se oli kuitenkin poikkeuksellisen rohkea ja sosiaalinen yksilö, joten sillä oli tulevaisuutta ratsuna. Tamma koulutettiin helppo C kilparadoille, joille se ei kuitenkaan koskaan päässyt. Tamman esteratsun lahjat olivat huikeat, 70cm esteradat menivät lähes 10cm ilmavaralla! Sillä teetettiin vain yksi jälkeläinen, joka kieltämättä on uskomattoman hieno yksilö, ottaen huomioon emänsä lähtöpiste.

© Seela.kilpailumenestys

Sijoitukset // katso kaikki kisat

20.08.2011 - Iota Stallions & Broodmares - lk 5 (NJ) - LKV1 irtoSERT (päätuom. Kuka?)
15.09.2011 - Satulinna - lk 8 (NJ) - BIS1 MVA-SERT (päätuom. Anette N.)
16.09.2011 - Cecam Shetlands - lk 1 (NJ) - BIS1 MVA-SERT (päätuom. Peppi S.)
20.09.2011 - Toivoton - lk 1 (NJ) - BIS1 MVA-SERT (päätuom. Peppi S.)
20.09.2011 - Special Ring - lk 5 (NJ) - LKV2 irtoSERT (päätuom. Shonna)

KRJ kouluratsastus, 59 sijoitusta, joista 7 voittoja
09.09.11 (kutsu) Helppo B : 03/40
14.09.11 (kutsu) Helppo B : 02/50
16.09.11 (kutsu) Helppo B : 05/50
11.09.11 (kutsu) Helppo B : 04/40
12.09.11 (kutsu) Helppo C : 03/40
13.09.11 (kutsu) Helpoo C : 05/40
12.09.11 (kutsu) Helppo A : 07/100
16.09.11 (kutsu) Helppo B : 02/40
18.09.11 (kutsu) Helppo B : 04/40
21.09.11 (kutsu) Helppo C : 01/40
21.09.11 (kutsu) Helppo C : 02/38
13.10.12 (kutsu) Helppo B : 05/40
07.10.11 (kutsu) Helppo B: 03/40
15.01.12 (kutsu) Helppo A : 05/50
17.10.12 (kutsu) Helppo B : 01/40
21.10.12 (kutsu) Helppo B : 03/40
18.10.12 (kutsu) Helppo B : 03/40
22.10.12 (kutsu) Helppo B : 05/40
23.10.12 (kutsu) Helppo B : 01/40
27.10.12 (kutsu) Helppo B : 04/40
27.10.12 (kutsu) Helppo B : 01/30
29.10.12 (kutsu) Helppo B : 05/30
29.10.12 (kutsu) Helppo B : 04/30
30.10.12 (kutsu) Helppo B : 02/40
31.10.12 (kutsu) Helppo B : 04/30
31.10.12 (kutsu) Helppo B : 06/40
01.11.12 (kutsu) Helppo B : 04/30
03.11.12 (kutsu) Helppo B : 02/30
04.11.12 (kutsu) Helppo B : 05/30
05.11.12 (kutsu) Helppo B : 03/30
06.11.12 (kutsu) Helppo B : 02/50
07.11.12 (kutsu) Helppo B : 07/50
10.11.12 (kutsu) Helppo A : 03/50
13.11.12 (kutsu) Helppo A : 02/50
06.11.12 (kutsu) Helppo B : 04/30
11.11.12 (kutsu) Helppo B : 02/30
16.11.12 (kutsu) KN Special : 05/50
17.11.12 (kutsu) KN Special : 05/50
17.11.12 (kutsu) Helppo A : 02/40
18.11.12 (kutsu) KN Special : 05/50
19.11.12 (kutsu) Helppo A : 06/40
19.11.12 (kutsu) Helppo A : 06/50
21.11.12 (kutsu) Helppo A : 05/40
23.11.12 (kutsu) Helppo A : 03/50
24.11.12 (kutsu) Helppo A : 05/40
27.11.12 (kutsu) Helppo A : 02/60
28.11.12 (kutsu) Helppo A : 04/30
30.11.12 (kutsu) Helppo A : 01/30
01.12.12 (kutsu) Helppo A : 04/60
01.12.12 (kutsu) Helppo A : 02/60
02.12.12 (kutsu) Helppo A : 07/60
04.12.12 (kutsu) Helppo A : 01/60
09.12.12 (kutsu) Helppo A : 04/40
30.11.12 (kutsu) Helppo A : 28/390 KRJ CUP
02.11.12 (kutsu) Helppo A : 03/50
23.04.13 (kutsu) Helppo A : 07/50
23.04.13 (kutsu) Helppo A : 03/50
01.05.13 (kutsu) Helppo A : 06/50
01.05.13 (kutsu) Helppo A : 01/50

ERJ esteratsastus, 7 sijoitusta, joista 0 voittoja
09.09.2011 - ERJ - 60cm - 5/100
07.09.2011 - ERJ - 70cm - 5/70
08.09.2011 - ERJ - 70cm - 7/70
19.01.2012 - ERJ - 70cm - 6/50
28.02.2012 - ERJ - 60cm - 8/72
07.03.2012 - ERJ - 60cm - 6/40
16.06.2012 - ERJ - 60cm - 2/40

VPA kouluratsastus, 33 sijoitusta, joista 1 voittoja
02.09.2011 - koulu - Helppo C - 9/106
02.09.2011 - koulu - Helppo B - 4/109
02.09.2011 - koulu - Helppo A - 10/120
03.09.2011 - koulu - Helppo A - 7/114
04.09.2011 - koulu - Helppo A - 4/114
05.09.2011 - koulu - Helppo B - 9/109
06.09.2011 - koulu - Helppo C - 3/106
06.09.2011 - koulu - Helppo A - 5/120
08.09.2011 - koulu - Helppo C - 6/106
11.09.2011 - koulu - Helppo C - 10/102
13.09.2011 - koulu - Helppo B - 9/109
17.09.2011 - koulu - Helppo C - 7/102
17.09.2011 - koulu - Helppo B - 6/109
08.09.2011 - koulu - Helppo B - 02/64
24.09.2011 - koulu - Helppo C - 6/106
25.09.2011 - koulu - Helppo C - 4/106
26.09.2011 - koulu - Helppo A - 4/114
27.09.2011 - koulu - Helppo C - 7/106
28.09.2011 - koulu - Helppo C - 4/106
29.09.2011 - koulu - Helppo C - 10/102
12.09.2011 - koulu - Helppo B - 8/64
12.09.2011 - koulu - Helppo A - 4/63
14.09.2011 - koulu - Helppo A - 5/63
08.09.2011 - koulu - Helppo B - 2/64
12.09.2011 - koulu - Helppo B - 8/64
12.09.2011 - koulu - Helppo A - 4/63
14.09.2011 - koulu - Helppo A - 5/63
30.05.2012 - koulu - Helppo A - 4/30
01.06.2012 - koulu - Helppo A - 5/30
03.06.2012 - koulu - Helppo A - 3/30
15.10.2011 - koulu - Helppo B - 01/30
08.01.2012 - koulu - Helppo B - 3/28
07.01.2012 - koulu - Helppo A - 2/34
VPA esteratsastus, 22 sijoitusta, joista 3 voittoja
18.08.2011 - esteet - 50cm - 1/18
20.08.2011 - esteet - 70cm - 4/19
21.08.2011 - esteet - 50cm - 4/24
23.08.2011 - esteet - 60cm - 3/28
25.08.2011 - esteet - 30cm - 4/22
25.08.2011 - esteet - 60cm - 5/28
18.08.2011 - esteet - 50cm - 1/18
20.08.2011 - esteet - 70cm - 4/19
25.08.2011 - esteet - 40cm - 2/27
08.09.2011 - esteet - 70cm - 2/06
01.11.2011 - esteet - 50cm - 7/49
05.11.2011 - esteet - 50cm - 1/49
05.11.2011 - esteet - 70cm - 7/46
06.11.2011 - esteet - 70cm - 6/70
07.11.2011 - esteet - 50cm - 5/24
09.11.2011 - esteet - 70cm - 6/79
17.11.2011 - esteet - 70cm - 8/79
19.11.2011 - esteet - 60cm - 5/57
20.11.2011 - esteet - 50cm - 2/49
26.11.2011 - esteet - 50cm - 5/49
26.11.2011 - esteet - 60cm - 4/57
30.11.2011 - esteet - 50cm - 4/49

VVJ valjakkoajo, 13 sijoitusta, joista 2 voittoja
22.08.11 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 03/51
16.11.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 04/30
23.11.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 01/32
29.11.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 03/30
09.12.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 03/30
15.12.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 02/30
15.12.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 04/34
16.11.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 04/30
23.11.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 01/32
29.11.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 03/30
09.12.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 03/30
15.12.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 02/30
15.12.12 (kutsu) noviisi yhdistetty yksilöille : 04/34
VPA maastoesteratsastus, 1 sijoitusta, joista 0 voittoja
16.09.2011 - maastoeste - 70cm - 02/10


Päiväkirja

27.10.2012, Estevalmennus, kirjoittanut: Mariella
Sakke oli jo Snusmumrikenin kanssa kentällä. Pakkasta oli vain muutama aste, joten pystyimme hyvin pitämään valmennuksen kolatulla kentällä. Alkulämmittely oli tottakai hieman verkkaisampi kuin yleensä: pujottelua sekä ravissa että laukassa, ja 40 senttimetrin estesarja. Sakke oli hyvässä vauhdissa kun lämmittely oli valmis, ja heitti päätään ylös alaisin. Esterata oli korkeimmillaan 70 senttimetrin korkuinen. Sakke melkein kiisi radan ensimmäisen kerran läpi, ja huomasi, ettei siihen vaikuttanut Snusmumrikenin yritykset hiljentää: pieni itsepäinen poni vihalsi vaan esteen yli toisen esteen jälkeen. Kun vihdoinkin Snusmumriken sai orin rauhoittumaan, teki Sakke ilmiselväksi kostoksi muutaman pukituksen. Ohjastin Snusmumrikenia ottamaan raipan käyttöön. Joko Sakke sai riehuilusta tarpeeksi tai ymmärsi käyttäytyä raipan läsnäolossa, sillä toisella yrityksellä Sakke ei säntäilyt yhtään. Ori kuunteli nätisti Snusmumrikenia, mutta koetti liian paljon pärjätä esteillä yksikseen: kun Snusmumriken ohjasti oria ottamaan vielä yhden askeleen, oli Sakke jo hyppyvalmiina. Onneksi ori tiputti vain kerran, ja molemmat onnistuivat saamaan tahtinsa taas samaan nuottiin. Treenasimme askelten laskua, ja kun vihdoinkin Sakke anto suurimman päätösvallan Snusmumrikenille, ei esteitä ylitetty juuri rimaa hipoen, vaan kunnolla ja hienolla hyppytyylillä. Pientä kontrollointia Sakke tarvitsi laukka-askeleiden pituudessa, sillä ori koetti koko ajan päästä nopeammin eteenpäin. Valmennuksen jälkeen ratsukko oli erittäin tyytyväinen tuloksiinsa.

26.10.2012, Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut: Snusmumriken
Kappas vaan, johan innostuin ponia lykkimään laatiksiin. Tuli nimittäin juuri ilmoitettua se krj:n marraskuun tilaisuuteen, kun neljäkymmentä vaadittua sijoitusta saatiin jo kasaan. Toivon mukaan mahdumme joukkoon. Täällä sitten saadaankin jännittää sormet ristissä ponin puolesta, ai että! Tässä talven tullessa olen harkinnut myöskin, koska Sakke voisi astua näitä meidän Sinnesron tammoja. Tuskin jaksan odottaa, että saan kasvattini tästä orista. ;) Tarkoitukseni on kuitenkin pidätellä intoani siihen asti, kunnes tallin tammat, tai edes joku niistä saavat haalittua joitain meriittejä itselleen. Paljon mukavempi käyttää hyvää oria hyvälle tammalle.

Pakkaset ovat tuoneet erityisen pirityspiikin Sakellekin ja ihan silmillehän se on hyppinyt. Ratsastaessa on saanut tehdä paljon töitä, jotta pidätteet menevät läpi, mutta muuten poika on ollut selästä käsin melkoisen mukava! Tänään ratsastin sen maneesissa ja laukkaan olin eritoten tyytyväinen, se oikein yllätti minut sillä maltillisuudellaan ja askelkin pyöri hyvin. Lähipäivinä on tiedossa lisää valmennuksia; tällä viikolla pääsemme ainakin todistelemaan kykyjämme Mariellalle.

17.10.2012, Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut: Snusmumriken
Nyt se on sitten tehty - ilmoitin ponin nimittäin SHLA:n laatikseen. Toivon mukaan sieltä rapsahtaa Sakelle sen neljäs ansaittu arvonimi. Ponin kanssa on muutenkin lähtenyt sujumaan melko kivasti. Tyytyväisempi en voisi ostokseeni olla! Sakesta on tullut itselleni jo läheinen ja meidän tuttavuus tuntuu jos siltä kuin se oliki kestänyt pidemmänkin, vaikka todelisuudessa sen vasta sainkin juuri omakseni. Sakke on ollut monissa kisoissa melkoinen vetonaula. Monet naureskelevat sen egoilulle isojen hienojen puoliveristen joukossa, mutta tietää Sakkekin olevansa komea (tai oikeastaan komeampi kuin kukaan muu). Useammat uskaltavat tulla rapsuttelemaankin sitä ja tästä poika nauttii. Mikä hienointa olemme vasta lyhyellä yhteisellä kisataipaleellamme saavuttaneet kolme voittoa, jotka kaikki ovat Helppo B luokista! Eivätkä voitot kaukana useamminkaan ole olleet. Toivon mukaan kaikki jatkuu yhtä jouhevasti mitä tähänkin asti, eikä suurempia konflikteja tule.

15.10.2012, Estevalmennus, valmentaja: Väinö Tanner (omistajan kirjoittama)
Iltapäivällä valmennukseeni saapui Snusmumriken shettisorillaan Sakella. Olin jo tottunut katselemaan parin ratsaille nousua. Tänään se onnistui yllättävän sukkelasti, vaikka ratsastaja joutuikin yrittämään sitä useampaan otteeseen. Poni puhkui intoa. 'Hyvä hyvä' mietin oman pääni sisällä 'Tänään sitä tarvitaankin..'. Passitin parin alkukäyntien jälkeen reippaaseen alkuverkkaan. Snusmumriken tuli verkata poni mahdollisimman monipuolisesti. Olen ollut aina tarkka verryttelyn suhteen, vuosia olenkin sanonut että ''Verkka on jo puoli ruokaa'' tai ''Verkka on kaiken A & O''. Tämä mottoni ei kulu varmasti koskaan puhki! Snusmumriken väistätti, teki siirtymisiä, pieniä voltteja, taivutteli paljon, meni puomeja ynnä muuta. Korjaisn pieniä virheitä, mutta muuten meno alkoi näyttää jo paremmalta ja ponin enimmät mehut alkoivat olla jo poies. Käskin ratsukon käyntiin ja pitämään tauon. Olin suunnitellut parille täksi päiväksi vinohyppyjen harjoittelua ja lyhyttä rataa. Pian päästiin aloittamaan. Ensin pari tuli laukkapuomeja ympyrällä, ja pian ne nostettiin ristikoiksi. Poni sai jumpata. Kehuin paria, kaikki kerrat tulivat sujuvasti! Kaikista tuntui varmalta, joten oli aika sukeltaa (ei tietenkään kirjaimellisesti minkään okserin väliin) vinohyppyjen pariin. Poni oli hyvin raskas kädelle, ja ensimmäiselle kerralla sukaisi ohi niin että huh hei, ei saanut ratsastaja mitään kontrollia pidettyä! Käskin ratsastajan ottaa peruutuksen ja siitä uuden noston. Ja toistamaan tätä hetken. Pidätteet alkoivat mennä tämän kovakalloisenkin ponin päähän ja seuraavassa lähestymsiessä Snusmumriken pysyi skarppina. Se kannatti, sillä hyppy oli erittäin onnistunut. Kaiken kaikkiaan vinohypyt alkoivat sujua, hieman epävarmuutta oli ilmassa, mutta enää Sakke ei ainakaan sukaissut ohi. Itse rata sisälsi muutaman vinohypyn ja muutan muun esteen, se oli ihan simppeli kokonaisuus, eikä siinä oikeastaan ollut mitään vaativaa parille, kuin vinohypyt. Nekin tosin sujuivat sen verran hyvin, myös radalla, että tajusin valmennuksen lopuksi suunnitelleeni ratsukolle ihan liian helpon radan. Tästä he olivat kuitenkin suoriutuneet hyvin ja olisin voinut kehua heidät vaikka maasta taivaisiin, mutta päätin silti pysyä realistisemmassa loppukommentissa ''Hyvä, teit tarkkaa työtä loppua kohden. Seuraavalla kerralla nostan tasoa''.

11.10.2012, Kouluvalmennus, kirjoittanut: reibili
Voi ihanuus mikä pieni pyöreä pallero sinulla onkaan, ajattelin kun näin teidät seiskoskelemassa kentän keskellä. Tosin tässä tapauksessa ulkonäkö todellakin pettää, sillä Sakke ampaisi liikkeelle kuin rasvattu salama heti kun olit saanut itsesi satulaan. Siispä alkuverkkojen aikaan käskin tehdä paljon pieniä voltteja ja siirtymisiä. Hetken päästä Sakke alkoi jo rauhoittua mutta näin kuinka sinulla oli silti täysi työ saada ori kuuntelemaan itseäsi. Istunnassasi ei ollut muuta korjattavaa kuin se että käsiä voisi pitää vähän alempana ja pohkeet taempana. Korjailit istuntaasi ennen kuin käskin sinun ottaa ohjat kunnolla käteen ja siirytä keskiympyrälle ravaamaan. Ympyrällä tehtävänänne oli lisätty ravi, joka ei Sakkea kiinnostanut aluksi ollenkaan vaan ravi oli enemmän kuin ompelukoneen neula joka vetelee suoraa ommelta kankaalle. Pyysin sinua ottamaan käynnin, uudelleen ravin ja kokeilemaan uudelleen antamalla selvät avut. Ori hangoitteli vastaan hieman tälläkin kerralla mutta kyllä sieltä löytyi myös erittäin hieno lisätty ravi. Hyvin tehty! Tämän onnistumisen jälkeen olikin sitten hyvä siirtyä takaisin uralle harjoittelemaan vastalaukkaa. Sakelle oli selvästi helpompaa oikean laukan nostaminen, vasen tuotti aika ajoin hieman hankaluuksia, vaikuttaisi olevan hiukan jäykkä sille puolelle, joten kehotin teitä siinä laukatessanne treenaamaan paljon myöskin vasenta laukkaa. Seuraavaksi pyysin hidastamaan raviin ja ravaamaan uraa pitkin. Ori meinasi selvästi vähän kuumua laukkaamisen jälkeen ja menohaluja näytti olevan, mutta hienosti sait orin rauhoittumaan itsenäisesti pienillä pidätteillä. Tehtävänänne oli siis ravata uraa pitkin, ja aina pitkän sivun keskivaiheilla pysähtyä, ottaa pari peruutusaskelta jonka jälkeen tarkoitus oli tehdä takaosakäännös. Ensimmäisellä kerralla käännös ei oikein onnistunut, mutta korjasit hienosti itse istuntaasi ja annoit napakammat avut jolloin takaosakäännös pyöri hienosti paikallaan. Teitte tätä samaa vielä hetken aikaa jonka jälkeen saitte tehdä loppuverryttelyt itsenäisesti.

01.10.2012, Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut: Snusmumriken
Sakke saapui tänään aamulla tänne Sinnesroon. Pistin sen muutamaksi tunniksi karsinaan tottumaan uuteen talliin. Aluksi poika oli kovin levoton ja pyöri karsinassa kuin viimeistä päivää jatkuvasti hirnuen. Kohta sille onneksi alkoi maistua heinä ja siinä samassa se rauhoittua hiljalleen. Aamupäivällä vein sen aitaukseensa, jonka se tutki läpikotaisin ja yritti tehdä tuttavuutta aidan takaa muihin tallin asukkaisiin. Poika juoksenteli pörheänä ja sain vain ihailla kuinka hienon ponin olinkaan itselleni ostanut!

Illalla istahdin mukavasti sohvalle kupillinen teetä kädessäni ja tuumailin ponin jatkosuunnitelmia. Saken kanssa on tarkoitus jatkaa sen kisauraa etenkin koulussa ja esteillä. Näistä lajeista aletaan nyt keräilemään sijoituksia, jotta voisin pökätä orin KRJ ja/tai ERJ:n laatuarvostelutilaisuuteen. Myöskin SHLA:n laatiksiin se on ajan kanssa menossa. Ori jatkaa myös siitosorina, enkä malta odottaa että saamme pikku-Sakkeja!

20.12.2011, Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut: Seela.
Laittelin tuossa viikko-pari sitten arvonimihakemuksen postiin, ja nyt sitten myöntävä vastaus tuli sähköpostiin. Sakke on siis tätä nykyä virtuaalinen muotovalio champion, wuhuu! Nyt vain venttaillaan seuraavia kantakirjaus- ja yleislaatuarvostelutilaisuuksia. Saken jälkeläiset, Ketku ja Gee, ovat oikein näppärän näköisiä molemmat, odotan varsoilta myös samankaltaista menestystä näyttelypuolella (;

13.10.2011, Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut: Seela.
Nyt on Sakellakin jälkeläisiä, en voi sanoa muuta kuin VAU! Aluksi piti tyytyä yhteen ainoaan astutukseen näin alussa, mutta en voinut vastustaa näitä kahta tammaa. Superylläri olikin sitten se, kun varsoja tulikin Points Gabriellalta kaksi, kaksostytöt. Sakke on ihan kohta muotovalio, odotellaan kärsimättöminä milloin BIS-listalle ilmestyy muutamien näyttelyiden tulokset. Kohtahan sitä jo kantakirjaukseen voitais mennä, ja SHLAan. Mutta jospa vielä vähän myöhemmälle iälle jätetään se, Sakke on kuitenkin vasta nelivuotias! :)

14.08.2011, Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut: Seela.
Nyt on pienen energisen ilopillerimme sivut täysin valmiit. Ori on taas ollut päivällä pomottamassa tallin hannoverori Greyhoundia, joten se on jo tähän aikaan melko väsynyt. Päätin jättää ratsastelun tältä päivältä, ja vähän juoksuttaa poikaa liinassa. Sakella oli kuitenkin energiaa jäljellä vielä niin paljon, että onnistui kiskaisemaan liinan käsistäni! Liikuntaa sai siinä ponin ohella myös minä ja tallin muu henkilökunta, kun yritimme epätoivoisesti napata karkureiden kuningasta auringonlaskuun saakka.

00.00.2012, Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut: Seela.
Saken ostin, koska halusin puoliveristen lisäksi talliin vähän ponimaista räväkkyyttä. Etsin pitkään ja hartaasti sopivaa yksilöä pitämään jöötä puoliveristen kanssa, mutta kaikki varteenotettavat yksilöt olivat jo myyty. Sitten eräänä kauniina päivänä huomasin markkinasivulla käydessäni merkinnän, jossa kerrottiin kovapintaisen shettisoriin olevan myynnissä suorastaan pilkkahintaan huomioon ottaen sen suvun jalokivet. Itseasiassa tuo suku ei sanonut minulle enää siinä vaiheessa mitään, sillä nähtyäni tuon möllikän livenä, kaupat tuli tehtyä. Minun ei (oikeastaan ?) ole tarvinnut katua ostopäätöstäni tähän mennessä kertaakaan, pikkuinen poni-ilmestys tuo vain vähän lisää eloa tallin jo valmiiksi vauhdikkaaseen menoon!


Kuvagalleria


© Hippos, Pirje Paananen - Kiitos!Kaikki © Snusmumriken, ellei toisin mainita